Хочете дешеву іпотеку від Януковича - заробляйте не менше 55 тис. грн. на рік. ВІДЕО

Хочете дешеву іпотеку від Януковича - заробляйте не менше 55 тис. грн. на рік. ВІДЕО
Для того щоб прийняти участь у програмі доступного житла "від Януковича", потрібно отримувати за рік, як мінімум 55 тисяч гривень на родину із трьох осіб, повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Встановлена верхня і нижня межа платоспроможності для учасників програми. Верхня межа - середній максимальний річний дохід сім'ї з трьох осіб - 400 тисяч гривень (від 760 тисяч гривень у Києві до 355 тисяч гривень у Тернопільській області), нижня межа - середній мінімальний річний дохід сім'ї з трьох осіб за Україну - 55 тисяч гривень", - сказав він, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Міністр підкреслив, що в період отримання часткової компенсації квартира повинна бути основним місцем проживання позичальника, він також не має права відчужувати або здавати в оренду квартиру на протязі всього часу отримання державної компенсації.

Близнюк також повідомив, що на сьогоднішній день вже відібрано 36 банків з найбільш розвиненою мережею місцевих відділень, які будуть задіяні в програмі.

"Перший внесок позичальника буде становити не більше 25% від суми кредиту. Максимальна ставка на момент видачі 16% річних, за якими держава буде компенсувати 13%, тобто, громадянин буде платити тільки 3% річних", - роз'яснив міністр. Термін кредитування складе 15 років.

Міністр також пояснив, що, згідно з програмою, нормативна площа житла складе 40 кв м на одну людину або на сім'ю з двох осіб, плюс 18 кв м на кожного наступного члена сім'ї, але не більше 58 кв м.

Нормативна вартість квадратного метра житла встановлюється для: Києва - 7 тис. грн, Київській області, обласних центрів та міст Севастополь і Сімферополь - 5 тис. грн, інших населених пунктів - до 4 тис. грн, для населених пунктів, розміщених в 15-кілометровій зоні від Києва, Севастополя, Сімферополя та обласних центрів, розрахункова вартість житла може бути збільшена на 10%.

Нагадаємо, в березні президент України заявив, що вже з травня в Україні запрацює програма пільгової іпотеки, в рамках якої кредити на житло можна буде отримати під 2-3% строком на 10-15 років.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.