Під час футбольного свята в Україні оренда житла у Києві може зрости у 7 разів. ВІДЕО

Під час футбольного свята в Україні оренда житла у Києві може зрости у 7 разів. ВІДЕО
За неповний місяць турніру з квартири в Києві орендодавець може отримати більш, ніж піврічну арендну плату.

Ті, хто орендує житло в Києві, все частіше скаржаться на власників помешкань. Господарі виселяють їх, прагнучи підзаробити за час футбольного Євро-2012.



Орендатор Тарас Буздиган змушений шукати нове житло. З квартири, яку винаймає уже 2 роки, власник його виселяє.

"Два дні тому він мені телефонує і каже, що хотів би підзаробити на Євро і заселити сюди іноземців, каже, можете десь перекантуватися?", - розповів винаймач квартири.

Наказ переїхати в найближчі два тижні хлопець сприйняв із обуренням. Він запевняє, що жодних підстав для такого ультиматуму не надав: ані фінансових, ані побутових проблем у власника житла з ним не було.

Телефоном орендодавець підтвердив, на період Євро-2012 його квартира буде вільна та її вже зараз можна винаймати.

"Ви ж розумієте, що це буде дурдом. Реально квартир мало, а людей наїде… Мінімум, всі зараз просять 250 доларів. Я дивився: двокімнатна за ніч, будемо говорити за 150", - пояснив власник житла свої мотиви.

Всього за 22 дні чемпіонату власник розраховує одержати звичну 7-місячну квартплату.

Президент спілки фахівців з нерухомості Олександр Рубанов ідею швидкого заробітку на Євро-2012 сприймає негативно. Мовляв, краще один та надійний орендар, ніж багато тимчасових.

Коли ж для орендодавців ідея негайного виселення здається логічнішою, юристи радять озброюватися цивільним кодексом. Стаття 763 цього документу вказує, що договір на невизначений термін підлягає розірванню при повідомленні за три місяці.

Адвокат Олександр Серьогін запевняє, що права на негайне виселення людини з житла в орендодавця немає незалежно від того, чи підписано було договір оренди, чи домовленість була укладена в усній формі. А квартирант навіть має право на звернення в міліцію і три місяці часу на виселення.

"Відселення орендатора з квартири може бути проведене лише згідно з рішенням суду та за участі державної виконавчої служби", - запевнив юрист.

Щоб відвернути подібні проблеми, адвокат радить укладати письмовий договір, де чітко зазначати всі деталі.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.