Мер Дебой хоче скасувати плату за паркування на всій території Житомира. ВІДЕО

Мер Дебой хоче скасувати плату за паркування на всій території Житомира. ВІДЕО
Про це він заявив сьогодні, 10 травня під час своєї прес-конференції. Причиною появи такої ідеї Дебой вважає великі витрати для міста (близько 2 мільйонів гривень або 100 тисяч на 1 паркомат), на встановлення паркоматів та їх неефективну роботу.

За словами Дебоя, міста України, які вже встановили такі паркомати наразі мають з них лише збитки або виходять на нуль.

Сьогодні у Житомирі з водіїв все ще стягується плата за паркування, що є порушенням законодавства, адже постанова Кабміну заборонила приймати оплату через паркувальників. Аби Житомирські комунальники не порушували чинне законодавство – Дебой пропонує скасувати у Житомирі плату за паркування, до того часу, поки на рівні уряду не буде вирішено остаточно це питання.

Як альтернативу оплати Дебой пропонує розрахунки через мобільний телефон за допомогою смс або ж сплачувати будуть комерційні організації, на території яких паркуються їх відвідувачі.

Поки оплати за паркування не буде, міська влада шукатиме ділянки для паркування, адже нинішніх для всіх не вистачає, через значну кількість автомобілів, які придбали люди за останні роки.

Аби втілити ідею з скасуванням оплати, мер пропонує депутатам міської ради прийняти відповідне рішення на найближчій сесії міської ради, причому за словами Володимира Дебоя, найближча сесія буде позачерговою і буде проведена до кінця травня.


Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.