Дебой та Рижук знайшли спільну мову щодо вуличних торговців? ВІДЕО

Дебой та Рижук знайшли спільну мову щодо вуличних торговців? ВІДЕО
Під час нещодавньої прес-конференції мер Володимир Дебой прокоментував ситуацію з торгівлею людей на вулицях довкола Житнього ринку, яка відбувається всупереч рішенню міськвиконкому та яку підтримує і захищає губернатор Сергій Рижук.

- Сьогодні діє рішення міськвиконкому. Ця діяльність (торгівля людей) незаконна твердо заявив мер та передав слово своєму заму – Петру Закусило. Останній заявив те ж саме, що рішення міськвиконкому ніхто не відміняв.

- Громадяни, які там торгують і на ринку, були на прийомі у голови Житомирської ОДА. По рішенню С. Рижука було дозволено проводити торгівлю, хоча виконком такого дозволу не давав. Та не вийшли працювати працівники правоохоронних органів, які повинні були забезпечити контроль за дотриманням порядку у Житомирі. Зараз це питання вивчається, і думаю, що найближчими днями буде знайдено у цьому питанні консенсус і несанкціонованої торгівлі навколо ринків бути не повинно, - сказав Закусило.

Журналісти поцікавились, чи була особиста розмова у мера з губернатором стовно цього питання. Мер почав розповідати про «викривлену» інформацію, яку доносять як Дебою так і Рижуку.

- Є момент, коли вносять інформацію, в тому числі і мені, в тому числі можуть і Сергію Миколайовичу в певній мірі викривлену. 90% погодились перейти та працювати у цивілізованих умовах і вони перешли. Безумовно завжди будуть незадоволенні люди, але має бути порядок, рівність умов праці, дотримана законність роботи. Я розумію що цю позицію і підтримує губернатор, він її сьогодні усвідомлює, - пояснив Дебой.

Нагадуємо, що з 1 травня вулична торгівля на вулицях Хлібній та Гоголівській за рішенням міськвиконкому заборонена. За дотриманням цього рішення слідкувала міліція і 2 дні вулиці дійсно були такими, якими вони і мають бути. Та 3 травня до губернатора прийшли незадоволенні торговці і отримали від нього «усний дозвіл» на торгівлю. Крім того губернатор Сергій Рижук у телефонній розмові попросив міліціонерів не ганяти торговців з вулиць. Наступного дня Хлібна та Гоголівська знову перетворились на базар.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.