Знову неможливо проїхати на сміттєзвалище, сміття викидають прямо на вулиці Андріївській. ВІДЕО

Знову неможливо проїхати на сміттєзвалище, сміття викидають прямо на вулиці Андріївській. ВІДЕО
Сьогодні в Житомирі, знову неможливо проїхати на полігон твердих побутових відходів, міський смітник не працює.

Житомиряни скаржаться, що сміттєвози викидають сміття прямо на вулиці Андріївській. Ні бульдозерів щоб розчистити дорогу для в'їзду на полігон. Про це повідомив місцевий житель Сергій Душко.

Депутат Житомирської міської ради та директор Капто-0628, у веденні якого знаходиться міське сміттєзвалище, Сергій Колесник розповів, що в роботі житомирського полігону твердих побутових відходів постійно виникають проблеми через відсутність власної техніки.

  - Звалище працює в нормальному режимі, але сьогодні немає технічної можливості вивантажувати сміття на середню та верхню майданчики - зламався бульдозер. Тому машини підприємств, які займаються вивезенням сміття, вже два дні розвантажуються на нижньому майданчику полігону. Проблема в тому, що у нас немає власної техніки і доводиться орендувати у приватних фірм і підприємств, - сказав Сергій Колесник.
Знову неможливо проїхати на сміттєзвалище, сміття викидають прямо на вулиці Андріївській. ВІДЕО




















Нинішній директор КАТП-0628 очолює комунальне підприємство всього 3,5 місяці, але за такий короткий час уже вийшли з ладу 5 орендованих бульдозерів. Сергій Колесник нагадав, що на останній сесії Житомирської міської ради більшість депутатів намагалося заблокувати питання виділення додаткових грошей з бюджету на купівлю бульдозера для складування відходів. На третьому пленарному засіданні сесії 7 грудня рішенні про виділення додатково 294 тис.грн. на покупку бульдозера (загальна вартість - 1 млн. 94,4 тис.грн.) було прийнято.

  - Підприємцям вигідно, щоб у КАТП не було власної техніки, тоді вони можуть ставити умови при здачі в оренду, а у нас, практично, немає виходу. Техніка, яку пропонують, стара і зношена, тому часто ламається. Найновіший бульдозер - 1991 року випуску, - пояснив Колесник.

Нагадаємо, 20 вересня близько 30 осіб перекрили в'їзд на міський полігон відходів, який знаходиться на околиці Житомира: люди вимагали закрити міський смітник і почати будівництво заводу або перенести полігон відходів подалі від житлових будинків.




Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.