Тарифи на комуналку різко підвищувати не будуть. ВІДЕО

Тарифи на комуналку різко підвищувати не будуть. ВІДЕО
Різкого підвищення тарифів на комунальні послуги не буде, йдеться в сюжеті ТСН.


Однак національна комісія, що здійснює регулювання в цій галузі, рекомендує уряду довести оплату за воду і тепло до економічно обґрунтованого рівня.

Це означає, що тепло має подорожчати на 30%, а вода - на 40%.

Комісія рекомендує Кабміну робити це поступово, переглядати тарифи на воду раз на квартал, а на тепло раз на півроку. І за два роки довести їх до економічно виправданих. Таку постанову Кабмін має розглянути на наступному тижні.

І лише за урядом залишається остаточне рішення на скільки і коли піднімати тарифи за комуналку - регіональна влада таких повноважень не має.

"Вас сьогодні цікавить, як довго ми будемо переходити на економічно обґрунтовані тарифи? Відповідаю - не знаю. Все визначає уряд. Він може встановити 10 років, може встановити 5 років, враховуючі стан економіки і враховуючи, на скільки збільшується середня зарплата в країні", - сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Кабінет міністрів розглядає можливість підвищення комунальних тарифів до економічно обґрунтованого рівня вже найближчим часом. Згідно з розрахунками, наданим уряду Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, тарифи повинні зрости в середньому на третину.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.