В Україні хочуть знизити нічні тарифи на електроенергію

В Україні хочуть знизити нічні тарифи на електроенергію
Найближчим часом в Україні можуть зменшити тарифи на електроенергію в нічні години. Таким чином держоргани хочуть "змусити" українців більше використовувати енергію не в години пікового навантаження. Проте платити менше за світло будуть лише ті, в кого є спеціальні лічильники обліку денного і нічного використання електрики.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, уже схвалила проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію. Про це пише "Економічна правда". Як зазначається, згадані зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнту з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (із 23:00 до 7:00). Ця норма застосовуватиметься в разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії.

"Запропоновані зміни до Порядку стимулюватимуть населення переходити на споживання електричної енергії у нічний період за зниженим тарифом. Такий підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень об'єднаної енергосистеми України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди", - йдеться у повідомленні комісії.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запропонував підприємствам здійснити перехід на роботу в нічний час для зниження споживання електрики.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.