Яценюк розповів про стан золотовалютних резервів України

Яценюк розповів про стан золотовалютних резервів України
Після отримання чергового траншу фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду золотовалютні резерви Національного банку збільшаться до 12 млрд доларів.
Про це в програмі "10 хвилин з прем'єр-міністром" розповів глава уряду Арсеній Яценюк.

За його словами, ще у лютому золотовалютні резерви НБУ становили 5,6 млрд доларів. Зараз же вся сума, яка виділена МВФ, піде у резерви. Яценюк каже, що це є запорукою стабільності гривні і необхідно для нормальної роботи українського банківського сектора.

Нагадаємо, 31 липня Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила виділення другого траншу кредиту розширеного фінансування на суму $ 1,7 млрд. Задля виділення цього траншу Україна ухвалила чотири закони, що роблять значний крок у реформуванні сектору державних фінансів, посиленні захисту прав українських вкладників та в антикорупційній сфері.

Загалом, протягом чотирьох років МВФ має виділити Україні 17,5 млрд доларів. Перший транш кредиту обсягом 5 млрд доларів, що складає майже 30% від загальної суми кредиту, Київ отримав одразу після погодження програми в березні цього року.


[youtube=https://youtu.be/J-F9sL8MELc]

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.