Держкомзем: близько 12 млн. га землі будуть у власності держави

Держкомзем: близько 12 млн. га землі будуть у власності держави
Згідно з законопроектом «Про ринок землі», після відкриття ринку головним розпорядником державних земель буде земельна агенція.

«Після зняття мораторію держава розпоряджатиметься близько 12 млн. га землі», - констатує перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Житомирській області Ігор Вержанський. За словами фахівця, це означає, що четверта частина сільськогосподарських земель буде під крилом держави. Йдеться про землі запасу й резервні землі, які й зараз перебувають у державній власності.

Також до цього списку перейдуть незапитані землі, ділянки померлих людей, які не мали спадкоємців»,
На Житомирщині у державній власності станом на 1 липня 2011 року знаходиться 1826,8 тисяч гектарів земель. Понад 460 тисяч гектарів земель – це землі державної власності, які не надані у власність або користування (запасу, резервного фонду, загального користування).

Нагадаємо, що ухваливши Закон «Про земельний кадастр», депутати пообіцяли до кінця 2011 року додати в ланцюг земельної реформи останню ланку — закон «Про ринок земель». Урядовий варіант цього документа вже в стінах парламенту.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.