У Раді не захотіли створювати антикорупційне бюро, проте почали змінювати Податковий кодекс

У Раді не захотіли створювати антикорупційне бюро, проте почали змінювати Податковий кодекс
14 травня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект змін до Податкового кодексу України про фінансові векселі і закрилася під загрозою блокування опозицією парламентської трибуни, пише ЛігаБізнесІнформ.

За внесення змін у Податковий кодекс щодо фінансових векселів №2847 в першому читанні проголосували 227 народних депутатів.

Цей документ передбачає, що до 1 січня 2014 року суми ПДВ, сформовані на 1 січня 2013 року, будуть відшкодовуватися шляхом видачі фінансових казначейських векселів.

Раніше депутати не підтримали аналогічні зміни в держбюджет №2846. При спробі повернутися до голосування за цей законопроект депутати від опозиції мало не заблокували трибуну.

Після результативного голосування за зміни в Податковий кодекс глава комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік запропонував парламентаріям ще раз повернутися до змін до бюджету, але опозиція знову потягнулася до трибуни.

Спікер закрив засідання і запросив лідерів фракцій до себе в кабінет для консультацій.

Крім цього Верховна Рада України не підтримала проект закону "Про Національне антикорупційне бюро", який було внесено на розгляд представниками опозиції. За дане рішення проголосували лише 166 із 404 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Не голосувала в повному складі фракція КПУ.

Раніше повідомлялося, що депутати не стали позбавляти себе недоторканності. Верховна Рада не підтримала законопроект про зняття недоторканності.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.