Закон про ринок землі: молодь буде отримувати земельні ділянки

Закон про ринок землі: молодь буде отримувати земельні ділянки
Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявляє, що в законопроекті "Про ринок землі» передбачено виділення земельних ділянок із державного фонду для молоді, яка буде працювати в сільській місцевості.
Про це він сказав журналістам в Андрушівському районі Житомирської області.

За його словами, в законопроекті передбачено, що молоді, яка захоче працювати в селі і обробляти там землю, Державний земельний банк буде надавати земельні ділянки на пільгових умовах, з відстрочкою оплати вартості землі до 20 років. Присяжнюк відзначив, що такі заходи спрямовані на призупинення деградації українського села.

Міністр зазначив, що уряд розробляє й інші плани щодо українського села, де, за його словами, зараз проживає більше 14 мільйонів чоловік. Зокрема, в законопроекті "Про ринок землі" передбачено, що 1 від орендної плати буде надходити на рахунки сільрад.

При цьому Присяжнюк зазначив, що завершення земельної реформи сприятиме вирішенню існуючих соціальних проблем селян.

"Так, орендарі Україні поки обробляють понад 2 млн. га землі, але мають справу з так званими" мертвими душами ", тобто, власники земельних паїв померли, а спадкоємців немає. Також близько 650 тис. га відведено під дороги, але вони обробляються , і бюджет, звичайно, не отримує коштів від оренди. Ці моменти вимагають впорядкування ", - сказав він.

Источник: http://realt.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.