Скільки буде коштувати українська земля після скасування мораторію на продаж

Скільки буде коштувати українська земля після скасування мораторію на продаж
Після скасування мораторію на продаж землі в Україні її вартість буде постійно зростати.

Про це заявив у Харкові 5 серпня голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко.

За його словами, у середньому в Західній Європі 1 га землі коштує 10-30 тисяч євро, в Східній Європі - від 3 тисячі євро. У перший рік після скасування заборони на продаж земель в Україні вартість одного гектара імовірно зросте до 500 - 800 доларів і буде підвищуватися щорічно.

Він зазначив, що основними причинами подорожчання стане розвиток інфраструктури села та агро-промислового комплексу, консолідації ділянок у великі масиви і підвищення якості грунту.

Також, повідомив Тимченко, збільшиться і орендна ставка.

Що стосується переліку суб'єктів, які можуть стати власниками земель, зазначив голова агенції, то з нього будуть виключені іноземні компанії і юридичні особи. «Ми не хочемо повторити досвід Аргентини, де земля перейшла у власність транснаціональних компаній», - заявив він.

Нагадаємо, в червні в ході відеоконференції з регіонами перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий повідомив, що купувати землі сільськогосподарського призначення зможуть не тільки фізичні особи, а й фермерські господарства. Він підкреслив, що проектом закону про ринок землі обмежується участь іноземного капіталу в придбанні земель сільгосппризначення в Україну, як фізичних осіб - іноземців, так і юридичних осіб, засновниками яких є іноземні особи або іноземні компанії. Пізніше, на другому етапі, повідомив Безуглий, продаж землі з контролем цільового призначення з боку держави іноземцям все ж планується.

Нагадаємо також, вартість однієї сотки сільськогосподарських земель у Харківській області складає від 500 до 1000 доларів.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.