Азаров поспішає забрати у селян останнє

Азаров поспішає забрати у селян останнє
Село посилають по матінці ...

Одноразовий викид на ринок 3 млн гектарів землі призведе до різкого падіння цін на сільгоспугіддя. Це дозволить державі спочатку за копійки викупити наділи, перепродати наближеним до влади латифундистам, а далі «злити» безцінні чорноземи за кордон. Таким чином реформа, яку прем'єр-міністр охрестив «наймасштабнішою з 1917 року», перетвориться на наймасштабнішу схему по обезземеливанию селян.

На поточної сесії в числі першочергових законопроектів Верховна Рада має намір розглянути земельну реформу. Аграрії-практики більш ніж категоричні. Вони пророкують, що вже в самий найближчий час після набрання законом чинності на селі почнуться бунти, підпали садиб новоявлених поміщиків та іншої типовий соціальний деструктив.

Як відомо, спеціальне позачергове засідання Кабміну із земельного питання без особливого галасу було проведено в розпал спекотного літа (20 червня). Тоді уряд Азарова схвалив і затвердив скандальний законопроект «Про ринок землі». Прем'єр тут же доручив Мінагропромполітики організувати громадські слухання (природно, в позитивному ключі), щоб забезпечити планам по майбутніх дерибану наділів видимість гласності. Втім, про проведення слухань так ніхто і не почув.

Щоб приховати реальні наслідки повного і остаточного розділу українських чорноземів, Микола Азаров розхвалював проект документа: «За цим законом майже сім мільйонів власників паїв отримають право продавати свою землю. І всі громадяни України, фермерські господарства, а також держава отримають право її купувати ». Для реалізації починань влада пообіцяла в найкоротші терміни завершити інвентаризацію, видати акти на право володіння, розмежувати сільгоспугіддя та землі комунальної власності.

Випереджаючи звинувачення у негативних наслідках, глава уряду обіцяв обмежити надмірну концентрацію угідь в одних руках: «Поставлено запобіжник спекулятивної перепродажі землі: купив поле - обробляй його. Причому ефективність господарювання та підтримку родючості грунтів будуть контролювати держава і громадськість. А консолідація земель не дозволить розривати господарства на технологічно неспроможні наділи ».

У свою чергу експерти попереджають про непередбачувані наслідки «перетворень». Схема придбання угідь істотно ускладнена. У привілейованому становищі - держава (читай - корумповані чиновники). Їх алгоритм дій простий: викид на ринок величезної кількості наділів; різке падіння цін на землю; скупка чорноземів за безцінь; перепродаж наближеним латифундистам; слив землі іноземцям.

Небезпека азаровський реформ посилює прогресуючий світова фінансова криза. Сьогодні надруковані трильйони нічим не забезпечених грошових знаків. По суті, гроші поступово перетворюються на сміття. А тут уряд Україна відкриває величезну прибуткову сферу, куди можна «злити» весь цей сміття! І коли «регіонали» говорять про інвестиції в землю, в експертів подібні пасажі викликають лише гірку посмішку.
По-друге, в світі неухильно загострюється продовольча криза. Продукти харчування та земля стають все більш дефіцитними, а тому дорожчають навіть без обліку фактора інфляції. Деякі експерти пророкують похмуро близькі світові війни за продовольство і питну воду. На цьому тлі масштабний «злив» землі в Україну призведе до того, що право широких мас володіти землею та її продавати просто не буде реалізовано.

Західні аналітики агітують наш уряд повернутися до колективного способу господарювання на селі. Зокрема, член Британської асоціації науковців професор Ланселот Кроут каже: «Одна з найбільш корисних речей, яку можна зробити, - це консолідувати маленькі земельні наділи у великі колективні об'єднання». Азаров, можна сказати, пропонує те ж саме.

Проте слід врахувати, що якщо земля не буде об'єднана на основі колективної, по суті, соціалістичної власності, то її консолідує все та ж олігархія. А широкі маси як кріпаки будуть працювати на нових поміщиків. Або ще більш реальний варіант: оскільки населення в Україні скорочується, а селяни масово тікають у міста, новоявлені латифундисти завезуть дешеву робочу силу з тих країн, де її багато, наприклад, з Китаю або В'єтнаму.

Источник: http://gazetavv.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.