Термін відведення земельних ділянок для містобудівних потреб скоротиться до 30 днів

Термін відведення земельних ділянок для містобудівних потреб скоротиться до 30 днів
Президентом України на початку року було підписано закон про внесення змін до Земельного кодексу України щодо скорочення терміну відведення земельних ділянок для містобудівних потреб.

Про це порталу ZThata повідомили у головному урпавлінні Держкомзему у Житомирській області.

Відповідно до закону максимальний термін складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для містобудівних потреб не повинен перевищувати 30 днів з моменту укладення договору (раніше - ненормовано).

Крім того, якщо раніше рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про приватизацію земельних ділянок приймалося протягом місяця, то тепер на це відводитиметься лише 10 днів. У 10-денний термін розглядатимуться клопотання і надаватиметься дозвіл підприємствам, установам та організаціям на розробку проекту приватизації земель.

Комісія з погодження землевпорядної документації протягом одного тижня з дня отримання проекту (замість трьох, як раніше) повинна буде надати відповідному органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування свій висновок щодо погодження проекту або відмови в його погодженні.

Земельні спори розглядатимуться органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів та органами місцевого самоврядування на підставі заяви однієї із сторін у тижневий строк з дня подання заяви (раніше - місяць). Законом передбачається внесення зміни до статті 123, 151 Земельного кодексу України, статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 28 Закону України «Про землеустрій».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.