Житомирщина просить ще 6,5 млн. грн. на інвентаризацію земель

Житомирщина просить ще 6,5 млн. грн. на інвентаризацію земель
На завершення виконання робіт з інвентаризації земель в межах населених пунктів необхідно виділити кошти в сумі 55,8 млн. грн., а за межами населених пунктів – 33,8 млн. грн.

У 2012 році заплановано проінвентаризувати земельні ділянки на площі 45,86 тис. га, в тому числі в межах населених пунктів – 19,02 тис. га та за межами населених пунктів – 26,84 тис. га.

Головним управлінням Держкомзему у Житомирській області до Держземагентства України надіслані пропозиції щодо виділення в 2012 році коштів державного бюджету в сумі 6,5 млн. грн. В разі виділення коштів державного бюджету, виконання робіт з інвентаризації земель за їх рахунок планується виконувати в Андрушівському, Баранівському, Любарському, Попільнянському, Ружинському районах. В інших районах роботи з інвентаризації земель планується виконувати за рахунок коштів місцевих бюджетів, які формуються в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Станом на 10 лютого 2012 р. фактично проінвентаризовано 120,51 тис. га земель населених пунктів, що складає 38,92 % від загальної площі, та 1004,0 тис. га земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що складає 84,96 % від загальної площі таких земель.

- Основною проблемою щодо виконання робіт з інвентаризації земель та розмежування земель державної і комунальної власності залишається неналежне фінансування таких робіт за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, - говорить начальник відділу землеустрою, моніторингу, охорони та ринку земель Головного управління Володимир Руднік.

Він наголошує на тому, що інвентаризація земель є також ключовим етапом проведення робіт з розмежування земель державної та комунальної власності.

За його словами, в області інвентаризація здійснюється за рахунок фінансування місцевих бюджетів, які формуються від коштів, які надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, та коштів з небюджетних джерел фінансування.

За рахунок небюджетних джерел фінансування інвентаризація здійснюється в процесі виготовлення та видачі правовстановлюючих документів на замовлення фізичних та юридичних осіб.

Протягом 2011 року державними підприємствами, що відносяться до сфери управління Держземагентства України, використані кошти місцевих бюджетів в сумі 1489,8 тис. грн.

Інвентаризація земель проводиться з метою встановлення місця розташування об'єктів землеустрою, їхніх меж, розмірів, правового статусу, виявлення земель, що не використовуються, використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, виявлення і консервації деградованих сільськогосподарських угідь і забруднених земель, встановлення кількісних та якісних характеристик земель, необхідних для ведення державного земельного кадастру, здійснення державного контролю за використанням та охороною земель і прийняття на їх основі відповідних рішень органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.