Працівник Житомирського Держкозему незаконно передав 2 га на Корбутівці лісу з віковими дубами

Працівник Житомирського Держкозему незаконно передав 2 га на Корбутівці лісу з віковими дубами
Житомирською міжрайонною природоохоронною прокуратурою стосовно службової особи Управління Держкомзему в Житомирському районі порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), частиною 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що даний посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення низки вимог чинного законодавства, достовірно знаючи, що земельна ділянка не вилучена із користування ДП «Житомирський військовий лісгосп», склав та погодив завідомо незаконні розпорядження голови Житомирської райдержадміністрації, а також видав завідомо неправдиві документи про те, що земельна ділянка перебуває в землях запасу і має статус зелених насаджень, а не лісових.

Унаслідок таких дій незаконно передано у приватну власність та видано державні акти на право власності на землю 17 громадянам для ведення садівництва на загальну площу 1,8128 га лісових земельних ділянок Корбутівського лісництва, що перебували у користуванні вищезазначеного лісгоспу на території Тетерівської сільської ради Житомирського району.

Таким чином, за підрахунками ДП «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», державі заподіяно збитки на 2 млн. 142 тис. грн.
Наразі триває досудове слідство.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.