У Житомирі розпочалось обговорення нового генерального плану міста. ФОТО

У Житомирі розпочалось обговорення нового генерального плану міста. ФОТО
8 червня головний архітектор міста Житомира Тарас Борис представив основні засади Генерального плану Житомира.

- На сьогодні ми готові представити перший етап пропозицій Генерального плану міста, що знаходиться на завершальній стадії і обумовлює основні етапи розвитку міських та приміських територій обласного центру, - зазначив Т.Борис.

Зокрема, головний архітектор представив пропозиції щодо визначення історичного ареалу центральної частини міста Житомира, планування вулично-транспортної мережі, зонування території та її функціональне призначення, розширення меж Житомира за рахунок приміських територій.

Модель перспективного плану міста Житомира передбачає розширення міських меж на 3 тис. га, крім того ще понад 1 тис. га земель резервного використання. Пропозиціями також обумовлено будівництво декількох шляхопроводів через річку Тетерів (в районі Монументу Слави та міського Гідропарку), долучення до межі міста території зелених насаджень та зон рекреаційного призначення західної частини Житомира.

У майбутньому планується повна консервація існуючого міського кладовища та спорудження нового у східній частині міста.

У південно-східній частині міста (район завокзальний аеропорт) планується створити зону зелених насаджень, територію житлової забудови та громадського обслуговування.

Вздовж Київського шосе можливе спорудження автостанції, що буде повністю забезпечувати рух в Київському, Коростенькому та Коростишівському напрямку.

- Що стосується функціонального зонування території міста, то тут передбачено збереження історичного ядра із визначення історичного ареалу, обумовлено ряд територій, де можлива забудова громадських об’єктів, а також секційного житла. Є пропозиція змінити функціональне призначення частини території з комунально-складських та виробничих зон під об’єкти громадського призначення та будівництво житла, - поінформував Тарас Борис.

Він також зазначив, що садибна забудова передбачена у південному напрямку та у південно-західній частині міста.

Розширення промислових вузлів передбачено у східному напрямку міста.

Зазначимо, що сьогодні відбулися лише перші обговорення основної містобудівної документації Генерального плану міста Житомира. До 20 червня 2012 року приймаються пропозиції та зауваження, і у найближчі 2 місяці розпочинається активна робота по завершенню коригування генерального плану міста Житомира.

Зміни та пропозиції, що будуть виникати у процесі громадських слухань та громадських обговорень, опрацьовуватимуться погоджувальною комісією та оприлюднюватимуться на сайті Житомирської міської ради та у засобах масової інформації міста.

У Житомирі розпочалось обговорення нового генерального плану міста. ФОТО


У Житомирі розпочалось обговорення нового генерального плану міста. ФОТО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.