За відсутність проектів землеустрою оштрафують на кілька тис. грн.

За відсутність проектів землеустрою оштрафують на кілька тис. грн.
Головне управління Держкомзему закликає розробити проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.

З 2013 року на осіб, які мають в обробітку земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 100 гектарів, у разі відсутності затверджених проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, накладатимуться штрафи.

Зокрема, на громадян – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 5100 до 8500 гривень).

У Житомирській області налічується 440 землекористувачів та землевласників, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 100 гектарів. З них замовлено лише 24 проекти із землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозмін та впорядкування угідь. Головне управління Держкомзему звертається до усіх товаровиробників: аби уникнути відповідальності, вони мають розробити дані проекти, привівши угіддя до стану, придатного до використання.

Хто може бути замовником такого проекту?

Проект землеустрою розробляється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування або суду про проведення робіт із землеустрою та укладеного відповідно до нього договору між землевласником (землекористувачем) та розробником проекту землеустрою.

Хто має право розробляти дані проекти?

Розробником проекту землеустрою може бути юридична або фізична особа, яка має ліцензію на проведення відповідних робіт із землеустрою. Державне підприємство «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» володіє необхідними професійними кадрами та сучасними методиками і технологіями, має достатній досвід та відповідну ліцензію на проведення робіт (контакти: м. Житомир, вул. Довженка, 45, тел./факс: (412) 34-64-08).

На теренах Житомирщини 56 суб’єктів господарювання мають ліцензії на виконання робіт із землеустрою, землеоціночні роботи. При наявності кваліфікованих спеціалістів вони спроможні розробляти проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь. Інформацію про них можна дізнатися, звернувшись до Головного управління, чи управлінь, відділів Держкомзему у районах та містах області.

Проект землеустрою має стати для сільськогосподарського товаровиробника настільною книгою. Дотримання його положень забезпечить раціональне використання та охорони земель, сприяє створенню ефективного екологічного середовища і покращання природних ландшафтів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.