На Житомирщині Дерзкомземом оцінено 98% усіх земель

На Житомирщині Дерзкомземом оцінено 98% усіх земель
На даний час в області нормативну грошову оцінку з 1667.населенх пунктів проведено по 1635, що складає 98,1%.

З початку поточного року нормативну грошову оцінку було розроблено та введено в дію по 80 населених пунктах, з них 18 поновлено

Про це порталу ZThata повідомила пресслужба Головного управління Держкомзему у Житомирській області.

Укладено 25 договорів на виконання робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів за кошти місцевих бюджетів.

Територіальні органи земельних ресурсів області тісно співпрацюють з органами місцевого самоврядування щодо завершення первинної нормативної грошової оцінки земель та необхідності поновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, у яких термін дії закінчився. Роботи проводяться за рахунок коштів місцевих бюджетів, в тому числі, що надходять від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Нормативно грошова оцінка є основою для формування ціни землі, особливо під час операцій з купівлі-продажу та розміру плати за землю, тому питання завершення цих робіт є невідкладним та принциповим на сьогоднішній день.

Держземагентство України започатковує створення бази даних проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, що забезпечить вільний доступ до цієї інформації. Зацікавлені особи без зайвого клопоту зможуть дізнатися про терміни затвердження технічної документації нормативної грошової оцінки земель населеного пункту, розміри середньої (базової) вартості одного квадратного метра земель населеного пункту.

Крім того, стане доступною інформація про набрання чинності нормативної грошової оцінки земель населеного пункту. Вичерпними та доступними будуть дані і про розробника технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населеного пункту тощо.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.