Восени в Україні відновиться продаж землі

Восени в Україні відновиться продаж землі
В Україні набули чинності зміни Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону.

Як повідомили у Держагентстві із земельних ресурсів, зміни внесені в кодекс законом № 5077-VI.

Зокрема, закон встановлює, що земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди земельної ділянки з учасником земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку або більш високу плату за користування нею, зафіксовану під час проведення земельних торгів.

Закон також передбачає, що продаж земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них має здійснюватися виключно на земельних торгах.

Крім того, продаж земельних ділянок приватної власності або прав на них на земельних торгах може регулюватися положеннями чинного Земельного кодексу, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до закону, укладений договір купівлі-продажу земельної ділянки нотаріально посвідчується, а право на земельну ділянку, придбане за результатами проведення аукціону, підлягає державній реєстрації в порядку, визначеному законом.

Таким чином, як зазначили в Держагентстві, прийнятий закон дозволить розблокувати проведення земельних аукціонів, сприятиме наповненню бюджетів усіх рівнів, дозволить власнику землі бути впевненим, що земельну ділянку у нього не заберуть ні через суд, ні через прокуратуру.

Порядок проведення аукціонів буде затверджувати Кабінет міністрів України.

Источник: Коментарі

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.