Під Києвом бізнесмени в рясах торгують місцями на кладовищі

Під Києвом бізнесмени в рясах торгують місцями на кладовищі
Перед тим як поховати чиїхось родичів, у церкві про патріархат запитатись не забудуть. Старенькі кияни такому церковному бізнесу раді, адже кажуть, що в Києві цвинтарна мафія процвітання і за поховання вимагає шалені гроші, причому — у доларах, — пише "Комсомольская правда в Украине".


26 кладовищ столиці офіційно "частково закриті", тобто на них можливі тільки підхоронення, і то не завжди. Проте храм Св. Апостолів Петра і Павла на Нивках пропонує унікальну можливість для померлих православних християн у вигляді недорогого місця на кладовищі під Києвом.

Чоловік, який турбується про останній спочинок — навіть не священник, а просто працівник при храмі. Церковний цвинтар, розміром 125 на 25 метрів сусідить із сільським цвинтарем з одного боку і лісом - з іншого, а розташований в 30 кілометрах від Києва по Гостомельській трасі. Добродій розповідає, що до кладовища можна дістатися маршруткою. Додає, що церква купила під Києвом ділянку для своїх парафія за 30 тисяч доларів, а потім зрозуміли, що це — дуже дорого. Через поховання віруючих, мовляв, намагаються розрахуватися із боргами.

Гарантією того, що покійний таки похований, - це сертифікат, завірений юристом. У ньому написано, що такий-то згоден з правилами поведінки в священному місці і, коли помре, буде похований на цвинтарі біля села Синяк, що під Києвом. Церковний служка розповів, що нібито вже купили сертифікати 120 чоловік, а всього місць на кладовищі — 550. У храмі Св. Апостолів Петра і Павла за місце на цвинтарі просять пожертвування - 1000 гривень.

Цікаво, що за підрахунками церковників, щоб їм розплатитися за землю, перший час місця продавали по 700 гривень, а тепер вже по тисячі, адже хочуть ще тут побудувати сторожку, каплицю і господарську споруду. У результаті, вже за журналістськими підрахунками, церковники зберуть суму в півмільйона гривень. З законом теж все чітко - церква нічого не продає, це просто пожертва.

Проте голова місцевої сільради розповідає, що церкві 20 соток виділили виділили безкоштовно. Шокований продажем землі і місцевий батюшка. На церковному кладовищі — поки що єдина могила із хрестом.

Юристи кажуть, що якщо сільрада тільки виділила землю під кладовище, ховати людей там не можна. За законом спочатку потрібно встановити межі ділянки, отримати всі дозволи, держакт на землю, і тільки потім земля буде у власності церкви. Саме тоді і можна на кладовищі ховати людей.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.