В Україні хочуть заборонити продавати землю до 2030 року

В Україні хочуть заборонити продавати землю до 2030 року
Народні депутати хочуть заборонити продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні до 2030 року. Відповідний законопроект зареєстрував в Раді парламентарій Микола Рудьковський.

Головною причиною продовження мораторію автор законопроекту називає "неналежне законодавче забезпечення запровадження і регулювання ринку землі".

Крім того, в документі зазначається, що згідно даних опитувань, близько 12% власників паїв готові їх продати одразу після скасування мораторію. Більшість з них – це міські жителі, які отримали землю у спадок.

"Це означає створення значної пропозиції на ринку за відсутності попиту, адже купити землю під силу тільки окремим аграрним холдингам і великим підприємствам, а також багатим несільськогосподарським компаніям. Більшість аграріїв собі цього не дозволять, бо в них немає вільних капіталів", - йдеться в пояснювальній записці.

Таким чином, на думку нардепа, скасування мораторію може навіть спричинити спад виробництва в аграрному секторі, адже оборотні кошти будуть спрямовані на купівлю землі. "Ситуація ускладнюється недостатніми обсягами державної підтримки виробника та низькими цінами на продукцію, які не відшкодовують витрат", - вважає парламентарій.

Нагадаємо, у 2012 році Верховна Рада прийняла законопроект про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2016 року.

Раніше повідомлялось, що депутати вирішили спростити продаж землі іноземцям.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.