В Житомирі не проводяться земельні аукціони

В Житомирі не проводяться земельні аукціони Кілька мільйонів гривень недоотримає бюджет Житомира у цьому році через заборону проведення земельних аукціонів.

Проблема полягає у відсутності спеціальних ліцензій на запровадження таких заходів. Як зазначив депутат міської ради Геннадій Зубко, ситуація із земельними ділянками складна.

З січня цього року вони фактично можуть продаватися тільки з аукціону. А питання проведення аукціону не визначене. Сьогодні по всій країні практично зупинене будівництво нових об’єктів. Тільки ті інвестори, які зуміли отримати землю в оренду або приватизувати через аукціони, мають змогу здійснювати будівництво. Сьогодні ми не отримуємо гроші ані від аукціонів, ані від введення в експлуатацію об’єктів.

Геннадій Зубко впевнений: ситуація, що склалася, не дає змоги інвесторам розмістити свої кошти в Житомирі.

Є багато інвесторів, які звертаються до міської ради, до виконавчої влади з тим, аби розмістити тут свої виробництва, торговельні та складські приміщення. Але практично все зупинено – немає чіткої структури отримання земельних ділянок. Ми втрачаємо гроші на розвиток інфраструктури міста, а це дуже великі гроші”, - прокоментував для радіо «Житомирська хвиля» ситуацію член Єдиного Центру та депутат міської ради Геннадій Зубко.

Источник: ZHitomirNEWS

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.