Кому 80 гектаров земли под Житомиром отдали за «красивые глаза»?

Кому 80 гектаров земли под Житомиром отдали за «красивые глаза»?Під час перевірок, проведених прокуратурою області щодо законності виділення суб’єктам господарювання земельних ділянок на території Іванівської, Глибочицької та Левківської сільських рад Житомирського району для будівництва житлових будинків котеджного типу встановлено, що Житомирською районною державної адміністрацією було прийнято низку розпоряджень з порушенням вимог чинного земельного та містобудівного законодавства.

Як повідомив заступник начальника відділу прокуратури області Олександр Сичук, саття 39 Земельного кодексу України передбачає використання земель житлової і громадської забудови відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, плану земельно-господарського строю з дотриманням державних стандартів і норм.

Стаття 2 Закону України „Про планування і забудову територій” передбачає, що основним завданням планування і забудови територій є визначення, вилучення (викуп) і надання земельних ділянок для містобудівних потреб на основі містобудівної документації.

Відповідно до ст. 17 Закону України „Про основи містобудування” містобудівна документація є основою для вирішення питань вибору, вилучення (викупу), надання у власність чи користування земель для містобудівних потреб.

Однак, ігноруючи чинне законодавство, райдержадміністрація приймала розпорядження за відсутності розробленої у встановленому порядку містобудівної документації. Крім того, земельні ділянки, які планувалося виділити під будівництво житлових будинків котеджного типу, розташовані за межами населених пунктів, що заборонено ст. 38 Земельного кодексу України.

За принесеними прокуратурою області протестами незаконні розпорядження районної державної адміністрації скасовано, чим попереджено неправомірне виділення понад 80 гектарів землі державної власності.

Перевірки щодо додержання земельного законодавства в області тривають.


Прес-служба прокуратури області

Источник: Житомир.info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.