Арсеній Яценюк візьме участь у засіданні ВАСУ щодо пенсійного закону

У середу, 9 листопада, лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк візьме участь у третьому засіданні Вищого адміністративного суду України в справі за його позовом про протиправні дії Верховної Ради під час повторного голосування за закон про реформування пенсійної системи.

Засідання відбудеться за адресою: вул. Московська, 8, корп. 5.

Початок – о 14.00.

Для представників ЗМІ, які хочуть бути присутні в залі суду, акредитація обов'язкова. Тел: (044) 220 07 73; (067) 7892734.

Прохання для журналістів прибути о 13.30.

Нагадаємо, 20 вересня Арсеній Яценюк подав до ВАСУ позов, у якому вимагає визнати протиправними дії парламенту під час повторного розгляду закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» 6 вересня. На засіданні було порушено норму регламенту, яка допускає усунення неузгодженостей та неточностей у прийнятому законі лише за пропозицією голови Верховної Ради. Проте 6 вересня відбувалося внесення змістовних правок, що забороняється Регламентом. На засіданні 19 жовтня ВАСУ задовольнив клопотання Арсенія Яценюка про збільшення позовних вимог – він включив вимогу зобов’язати Верховну Раду скасувати рішення від 6 вересня про виключення з закону про реформування пенсійної системи статті «про осучаснення пенсій». Ця норма потрапила в закон завдяки поправці Арсенія Яценюка №40 і передбачала перерахування пенсій на базі середньої зарплати 2009 року, а не 2006-2008, як відбувається зараз. Це дозволило б на 334 гривні збільшити виплати 10 мільйонам пенсіонерам.

За результатами засідання 3 листопада суд зобов’язав Верховну Раду надати висновок профільного комітету Верховної Ради щодо включення поправки Арсенія Яценюка до проекту закону про реформування пенсійної системи.


Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.