Арсеній Яценюк: «У влади закінчилися гроші»

Лідер політичної партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк вважає, що в уряду немає коштів. "На кінець грудня на Єдиному казначейському рахунку плануються залишки "мінус" 10 мільярдів гривень. Такого ще ніколи не було. Від'ємні залишки. Іншими словами, це просто невиконані зобов'язання. В цілому, бюджет до кінця поточного року, за попередніми оцінками, матиме дефіцит 22 млрд грн", - повідомив політик економічним журналістам.

За його словами, доходи на останній квартал заплановані, м'яко кажучи, нереальні. "Вони мають складати близько 40 мільярдів гривень щомісячно, загалом 120 мільярдів. Це в середньому на 20% вище, ніж доходи кожного попереднього місяця. В той же час, найвища цифра, яку отримував Мінфін, - це була випадкова цифра серпня, коли був зібраний податок на прибуток, і все це склало 39 мільярдів", - зауважив він.

"Середньостатистично, на місяць вони отримували близько 32-33 мільярдів гривень. Тобто доходи останнього кварталу завищені приблизно на 20 мільярдів. Тому до 22 мільярдів запланованого дефіциту можна ще додати 10 мільярдів гривень. Це означає, що вони повінстю залізли в місцеві бюджети. Станом на вчорашній день, на Єдиному казначейському рахунку було 2 мільярди гривень. Це нічого", - зазначив Арсеній Яценюк.

За його словами, на єдиному казначейському рахунку лишилося 2 мільярди гривень. "Це загальний залишок на ЄКР. І місцевий бюджет, и державний - 2 млрд грн. Вони сподіваються отримати гроші МВФ, які їм ніхто не дасть. Також їм треба погасити $2 млрд, які їм надав ВТБ, і які пролонгуються кожні півроку. Єдине джерело погашення, що залишилось, - це $3 млрд від розміщення урядових паперів. Це так звана "подушка", і далі нічого немає", - підкреслив лідер «Фронту Змін».

На питання, куди поділися кошти, політик зазначив, що уряд витратив їх на соціалку і внутрішній борг: "Плюс, як вони розраховували? Вони же вигнали практично $10 млрд на Евро-2012. Там, де щось можна було "спилить". І коли вони рахували бюджет, то начебто нічого не "рвало". Тому що подивіться, який план збору доходів державного та місцевого бюджетів вони призначили на жовтень, листопад і грудень? 40 мільярдів. Звідки?" - зазначив Арсеній Яценюк.

"Тому вони витрачають просто на те, щоб утримувати якось ситуацію. І те, що відбувається по Пенсійному фонду - чому вони скоротили виплати? У них грошей немає просто. Чому відбулася історія з "чорнобильцями" та "афганцями"? У них немає коштів, тому вони прийняли рішення просто скасувати виплати", - додав він.


Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.