Напівживу Тимошенко допитають у СІЗО - адвокат

Депутат Верховної ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Власенко заявляє про намір співробітників податкової міліції провести допит екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Лук'янівському СІЗО 10 листопада.

Про це він сказав журналістам після візиту до Тимошенко в СІЗО.

"Протягом останніх 3 днів захист Юлії Володимирівни наполегливо одержував вимоги від слідчих податкової міліції про проведення слідчих дій, незважаючи на те, що вона не може самостійно пересуватися на території СІЗО. Швидше за все, слідчі будуть наполягати на проведенні слідчих дій у приміщенні слідчого ізолятора Тимошенко", - сказав Власенко.

При цьому він підкреслив, що не уявляє, як може бути організоване проведення допиту з людиною, яка фактично лежить у ліжку і не може ходити без сторонньої допомоги.

Нагадаємо, у середу, 9 листопада, Власенко заявив про нездатність Тимошенко пересуватися самостійно. "Її стан дуже-дуже погіршився. Це пов’язано і з умовами перебування, в першу чергу. Але лікарів я не бачив, тому діагноз її не знаю", - зазначив Власенко.

7 листопада Державна пенітенціарна служба заявила, що Юлія Тимошенко з власної необережності спровокувала 5 листопада загострення болю в хребті. Раніше повідомлялося, що в Тимошенко болі у спині. Через це екс-прем'єру у СІЗО, зокрема, робили масаж.

11 жовтня оголосили вирок Юлії Тимошенко в Печерському райсуді Києва. Колишнього главу уряду та лідера опозиції визнали винною у перевищенні службових повноважень при укладанні на початку 2009 року газової угоди з Росією. Екс-прем'єрку засудили до позбавлення волі на 7 років. Таке покарання – сім років позбавлення волі - вимагала прокуратура.


Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.