Грошову оцінку земель області планується завершити до кінця року

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Прес-службі Головного управління Держкомзему у Житомирській області, у Житомирській області нормативну грошову оцінку земель населених пунктів проведено на 88,9 %. За поточний рік її проведено первинно по 137 населених пунктах та по 47 поновлено.

На даний час в області укладено 132 договори за рахунок коштів субвенцій обласної ради, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва та місцевих бюджетів на загальну суму 725,8 тис. грн.

44 технічні документації з нормативної грошової оцінки земель передано до органів місцевого самоврядування.

До закінчення поточного року роботи по первинному проведенні нормативної грошової оцінки земель населених пунктів планується завершити в повному обсязі.

«Проведення нормативної грошової оцінки земель дасть можливість врегулювати відносини при передачі землі у власність, спадщину, при даруванні, купівлі-продажу земельних ділянок та прав на них», – зазначає начальник відділу оцінки та ринку земель Головного управління Держкомзему у Житомирській області Василь Недашківський.

Також ці показники враховуватимуться при визначенні ставок земельного податку, орендної плати, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва та розробці механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель. Після проведення нормативної грошової оцінки збільшаться надходження від плати за землю до місцевих бюджетів, як мінімум, вдвічі.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.