Світовий конгрес українців просить світ вплинути на Януковича

Світовий конгрес українців закликає світову спільноту вплинути на українську владу у зв’язку з важким станом здоров’я Юлії Тимошенко.

У своєму листі до міжнародних та європейських організацій СКУ наводить заяву уповноваженої Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової, яка охарактеризувала як «вкрай важкий» стан здоров’я Юлії Тимошенко.

«Світовий конгрес українців закликає Вас вплинути на українську владу щодо стану здоров’я Тимошенко та негайної потреби у її лікуванні її особистими лікарями за межами Лук’янівського СІЗО», - наголошується у документі.

Також Світовий конгрес українців закликає припинити допити екс-прем’єра у камері.

«Тимошенко не мають права допитувати у тюремній камері, що є радянською практикою», - йдеться у листі.

«За винятком чинної української влади, більшість спостерігачів, експертів та лідерів, включаючи Світовий конгрес українців, розкритикували переслідування лідера опозиції Юлії Тимошенко як політично-вмотивоване», - зазначають у СКУ.

Відповідного листа було надіслано, зокрема, Генеральному секретарю ООН, Президенту Європейського Парламенту, Президенту Ради ЄС, Президенту Європейської Комісії, Генеральному Секретарю Ради Європи, Президенту ПАРЄ, Генеральному секретарю Міжнародної амністії, виконавчому директору «Фрідом Хаус».

Світовий конгрес українців є міжнародним координаційним органом української спільноти у діаспорі, який представляє інтереси понад 20 мільйонів українців, маючи організації-члени у понад 30 країнах.

Прес-служба

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.