Жебрівський став головою об’єднаної партії «Українська платформа «Собор»

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі Української платформи «Собор», народного депутата, нашого земляка, Павла Жебрівського обрали головою об’єднаної партії «Українська платформа «Собор». Таке рішення було ухвалено в суботу, 3 грудня, на об’єднавчому з’їзді УРП «Собор» та партії «Українська платформа».

Цього ж дня відбувся з’їзд партії «Українська платформа» Павла Жебрівського, який прийняв рішення самоліквідуватися, а членам партії рекомендував вступити до УРП «Собор».

Жебрівський був обраний шляхом таємного голосування. Свої голоси за нього віддало 216 делегатів з 233. Анатолій Матвієнко не висував свою кандидатуру на посаду голови об’єднаної партії. Своє рішення він пояснив бажанням показати приклад національно-демократичним силам, яким, за його словами, заважають об’єднуватися амбіції окремих політиків.

Натомість об’єднавчий з’їзд обрав Анатолія Матвієнка заступником голови партії Українська платформа «Собор».

«Ми об’єднали дві політичні сили – Українську платформу та УРП «Собор» і закликаємо всі демократичні сили об’єднуватися для того, щоб створити альтернативу не лише існуючій владі, але і тим, хто за 20 років не зміг втілити реформи в Україні», - сказав Павло Жебрівський.

«В Україні такого, що не було, щоб партія приймала рішення про об’єднання і через це ліквідовувала свою реєстрацію, - зауважив Жебрівський, - Українська платформа – перша в історії нашої політики. Але це рішення ми приймали свідомо, адже розуміли, що від цього виграє Україна».

Павло Жебрівський зазначив, що Українська платформа «Собор» буде правоцентристською партією і відстоюватиме принципи ринкової економіки. При цьому виборчі списки будуть формуватися через внутрішній праймеріз, так як, за його словами, здорова конкуренція в партії спричиняє розвиток.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.