Прокуратура: На Житомирщині посадовці привласнили бюджетні кошти

Прокуратурою порушено 6 кримінальних справ за недодержання лісового законодавства


Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі прокуратури Житомирської області, з початку року прокуратурою Житомирської області проведено перевірки додержання лісового законодавства, під час яких виявлено низку порушень, у тому числі кримінального характеру.

Зокрема, прокуратурою Попільнянського району за фактом привласнення бюджетних коштів службовими особами державного підприємства «Попільнянське лісове господарство» порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та частиною 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як повідомив старший помічник прокурора області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Павло Захарченко, посадовців звинувачено у привласненні майже 300 тис. грн., які виділено з державного бюджету для будівництва лісогосподарських доріг протипожежного значення.
Наразі розслідування кримінальної справи закінчено, справу передано до суду.

Усього з початку року органами прокуратури за фактами недотримання вимог лісового законодавства порушено 6 кримінальних справ (5 з них розслідувано і направлено до суду), за результатами розгляду внесених документів реагування до відповідальності притягнуто 87 посадових осіб (з них 61 посадовець органів контролю), до бюджету відшкодовано 236 тис. грн.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.