Тамара Іщенко: Держава не допустить зниження соціальних виплат чорнобильцям

Про це зазначила заступник голови облдержадміністрації під час зустрічі з керівниками обласних осередків громадських організацій чорнобильців.
Влада розуміє та вирішує питання пенсійного забезпечення ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Так, результатом діалогу між владою та чорнобильцями стало прийняття Кабінетом Міністрів України Постанови №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», підкреслила Тамара Іщенко.
За її словами, відповідно до Постанови, яка набирає законної сили з 1 січня 2012 року, пенсійні виплати чорнобильцям буде істотно збільшено.
Середній розмір пенсій учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС становитиме: для інвалідів І групи – 5439,52 грн., для інвалідів ІІ групи – 5128,73 грн., для інвалідів ІІІ групи – 3941,53 грн.
Вперше запроваджено гарантовані найменші виплати для інвалідів-ліквідаторів: для інвалідів І групи – 2399,70 грн., для інвалідів ІІ групи – 2147,10 грн., для інвалідів ІІІ групи – 1894,50 грн.
«Щоразу при зміні розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, розмір пенсій буде збільшуватись», – наголосила Тамара Іщенко.
Як повідомила виконуюча обов’язки начальника головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Олена САВІСЬКО, сьогодні в регіоні проводиться інвентаризація усіх пенсійних справ чорнобильців.
Протягом грудня будуть проведені усі необхідні перерахунки, з тим, щоб у січні наступного року чорнобильці отримали пенсії у нових розмірах, зауважила посадовець.


Прес-служба

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.