Провладна більшість у Житомирській облраді відхилила вимогу «Фронту Змін» до Президента парафувати угоду про асоціацію з ЄС

Провладна більшість у Житомирській обласній раді в ході чергової сесії відхилила ініційоване фракцією «Фронт Змін» звернення до Президента України парафувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті Україна-ЄС, що відбудеться 19 грудня 2011 року.

«Житомирщина вимагає парафувати Угоду про асоціацію з ЄС, як ви і гарантували, пане Президенте, «до кінця року», - сказано у зверненні до Президента, яке представив на розгляд ради депутат Житомирської облради від «Фронту Змін» Руслан Годований.

Хоча звернення, фактично, узагальнює та підсумовує всі публічно озвучені Президентом України зобов’язання і гарантії перед громадянами України та Європейським Союзом, провладна більшість абсолютно без будь-яких аргументів відмовилась навіть включити звернення до порядку денного сесії, і, тим паче, його підтримати», - говорить Сергій Сухомлин.

На думку депутата, такими вчинками влада показує, як задекларовані принципи відповідають її практичним дія.

Підтримати звернення фракції «Фронт Змін» зголосилися партнери по опозиції – фракція Батьківщина. Від імені двох фракцій документ буде надіслано на адресу Президента України.

Повний текст:


Президенту України
Віктору Януковичу
Звернення депутатів Житомирської обласної ради
щодо парафування Угоди про асоціацію з Європейським Союзом
на Саміті Україна-ЄС 19 грудня 2011 року


Пане Президенте, Ви неодноразово заявляли у своїх публічних виступах, що «Україна є і залишиться надійним партнером Європейського Союзу»; що «курс України на євроінтеграцію залишається незмінним, адже йдеться про свідомий вибір Українського народу»; що «активне реформування, яке зараз відбувається в різних сферах діяльності країни, також напряму пов’язане з нашим прагненням досягти європейських стандартів якості життя»; що «цей процес буде продовжуватися. У нас є переконання, які ми не змінюємо – і це переконання наших громадян»; що сьогодні «на стадії завершення» перебуває Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом, яка також передбачає створення всеохоплюючої зони вільної торгівлі».

На Міжнародній інвестиційній конференції «Investconference in Kyiv 2011» Ви оголосили, що «Україна має намір завершити переговорний процес щодо укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця року». Ви сказали: «Хочу підтвердити нашу чітку політичну волю завершити непростий переговорний процес щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у 2011 році».

Влада зобов‘язана виконувати офіційно проголошений курс держави на євроінтеграцію. 19 грудня 2011 року планується парафування Угоди про асоціацію з ЄС. Це попереднє підписання. Для того, щоб Угоду було підписано, потрібно дотриматись вимог життя цивілізованого світу: забезпечення демократичних прав і свобод в державі, припинення політичних переслідувань, впровадження реформ.

Саміт Україна-ЄС - це відповідь на питання, в якій Україні ми будемо жити. Парафування Угоди з ЄС потрібно сьогодні українському народу і українській владі як гарантія стабільності в державі і незмінності курсу на євроінтеграцію.

Житомирщина наполягає на парафуванні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті Україна-ЄС 19 грудня 2011 року, як Ви і обіцяли «до кінця року».

Переконані, що Ви як гарант всіх прав і свобод в державі, як і гарантували громадянам України, під час саміту зафіксуєте незмінність курсу країни на євроінтеграцію і зробите все для того, щоб Угода була і підписана, і ратифікована всіма членами ЄС.

Депутати Житомирської обласної ради

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.