У Житомирі "накрили" конвертаційний центр

Як з'ясували митарі, на території Житомира була створена та в 2006-2010 роках діяла злочинна група осіб. Її метою було сприяння підприємствам- платникам податку на додану вартість в ухиленні від сплати цього виду мита.

Суть злочинної схеми полягала в незаконному формуванні податкового кредиту через ланцюг "транзитних" та "фіктивних" підприємств. Останні фактично фінансово-господарською діяльністю не займалися. За таких обставин податкові зобов’язання по сплаті до бюджету податку на додану вартість перекладалися на підприємства з ознаками фіктивності і до державної кишені не сплачувались.

Спритні засновники "конвертаційного центру", за допомогою підконтрольних фіктивних підприємств переводили гроші у готівку.

Податковою міліцією стосовно двох громадян вже порушено кримінальну справу, всі обставини якої має з’ясувати досудове слідство.

Варто додати, що це 4 з початку року нейтралізований "конвертаційний центр"» на Житомирщині. Також в активі податкових міліціонерів нашої області виявлення та нейтралізація кількох десятків фіктивних фірм.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.