У "дипломуванні" Професора Пі свою помилку визнала Росія

Міністр науки і освіти, молоді та спорту України Дмитро Табачник заявляє, що Міністерство освіти Росії визнало свої помилки при видачі Андрію Слюсарчуку копії диплома про закінчення російського медичного вищого навчального закладу.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

Табачник сказав, що раніше Міносвіти Росії створило комісію для розслідування цього інциденту, і сьогодні Міністерство освіти України отримало офіційну відповідь, в якому російські органи визнають свою помилку.

Табачник процитував частину офіційного листа, відповідно до якого "дублікат державного диплома про закінчення вузу був виданий Слюсарчуку в 2005 році. Дублікат був виданий завідувачем архіву Російського національного медичного університету ім. Пирогова, яка була звільнена".

Також Міносвіти Росії визнає, що в архівній документації було допущено низку помилок. Всього, за словами Табачника, російська сторона визнає 9 таких помилок у документації.

За словами українського міністра, приємно, що після 4 років листування російські органи визнають, що це їхня вина, і що вони дійсно видали дублікат диплома, що було документально зафіксовано.

Нагадаємо, на початку листопада журналісти газети "Експрес" викрили "професора" Львівської політехніки Андрія Слюсарчука. Як виявилося, знаменитий чоловік, про якого роками розповідали як про вундеркінда та генія з феноменальною пам'яттю, немає жодної медичної освіти, а два його дипломи - липові.

Більше того, як з'ясували ЗМІ, в результаті діяльності псевдолікаря постраждали десятки людей, щонайменше троє з них померли.

Професора Пі було заарештовано, наразі він перебуває в СІЗО. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею "шахрайство".

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.