На Сумщині чиновник вимагав хабар у вигляді коштовного мобільного телефону

За повідомленням Прес-центру СБ України, на Сумщині за матеріалами СБУ порушено кримінальну справу стосовно головного держінспектора з охорони праці Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та пожежної безпеки України у Сумській області.

Встановлено, що державний службовець вимагав у приватного підприємця хабара за дозвіл на підключення до електромережі на будівельному майданчику у Сумах. Незважаючи на те, що електрообладнання було встановлене з виконанням усіх передбачених законодавством вимог, державний інспектор безпричинно відмовляв у своєчасній видачі акта допуску та наполягав на наданні йому матеріальної винагороди. Внаслідок цього приватний підприємець був змушений припинити будівельні роботи.

4 січня ц.р. співробітники Служби безпеки України затримали «на гарячому» головного держінспектора поблизу його помешкання під час одержання хабара (мобільного телефона вартістю близько 4 тис. грн.).

За матеріалами СБУ стосовно зловмисника прокуратура Сумської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Триває слідство

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.