Микола Присяжнюк відкрив український стенд на аграрній виставці "Зелений тиждень-2012" в Берліні

У п’ятницю, 20 січня 2012 року, в Берліні відкрилась Міжнародна сільськогосподарська виставка-ярмарок “Grune Woche 2012”, яка буде проходити до 29 січня 2012 року.

За повідомленням прес-служби Міністерства, Україну на престижній аграрній виставці представив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, який урочисто відкрив український стенд. Вітчизняну продукцію тут представили 70 компаній. На відкриття стенду завітала Федеральний Міністр сільського господарства, харчової промисловості та захисту споживачів ФРН Ільзе Айгнер.

Україна вже багато років є учасником Міжнародної виставки-ярмарку «Зелений тиждень» у Берліні. 20 січня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк урочисто відкрив український стенд, який працюватиме в рамках виставки.

«Україна – велика аграрна держава. Україні по-справжньому є чим пишатись, і що показати міжнародній спільноті. Сьогодні Україну як серйозного виробника сільськогосподарської продукції визнають і поважають у світі. Цього року в Україні зібрано найбільший за всю історію врожай зернових. За рахунок власного виробництва ми забезпечуємо практично повністю не лише потреби внутрішнього ринку, а й постійно нарощуємо експорт продовольства та сільськогосподарської сировини», – зазначив міністр, відкриваючи український стенд.

За словами керівника Мінагрополітики, Україна – друга країна в світі за виробництвом насіння соняшнику та соняшникової олії та перша за експортом цієї продукції. Україна увійшла в трійку найбільших експортерів зерна, за ячменем посідає перше місце. Наявний в Україні надзвичайно потужний земельний ресурс дає реальну можливість виробляти до 100 млн. тонн зерна щорічно. Виробництво зерна в Україні у 2011 році склало понад 56 млн. тонн зерна, соняшнику – 7 млн. тонн, цукрових буряків – понад 17 млн. тонн.

«Такі показники підтверджують аграрний потенціал України та її надійність як потужного постачальника сільськогосподарської продукції на світові продовольчі ринки», – наголосив Микола Присяжнюк.

На виставці «Зелений тиждень» приймають участь близько 70 компаній, які є авторитетними виробниками сільгосппродукції та продуктів харчування. Вони представляють усі регіони і галузі агропромислового комплексу України. Ці торгові марки зарекомендували себе також і за межами України, довівши, що українська продукція є високоякісною та конкурентоспроможною. На «Зеленому тижні-2012» українські виробники представляють м’ясо-молочну, олійно-жирову, кондитерську, спиртову галузі та виноробство України.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.