Майже 31 тисяча заяв про застосування спрощеної системи оподаткування надійшла до податкових органів Житомирщини

За інформацією ДПС у Житомирській області, податківцями області було вжито цілий ряд заходів для того, щоб забезпечити максимально сприятливі умови для переходу підприємців, які були платниками єдиного або фіксованого податку, на спрощену систему оподаткування, згідно зі змінами до Податкового кодексу, внесеними у 2011 році.

Подовження робочого часу податкових інспекцій, робота у вихідні і святкові дні, розміщення інформаційних оголошень та бланків документів на інформаційних стендах, у відкритому доступі в мережі Інтернет та активна співпраця з засобами масової інформації дозволили уникнути черг та організаційних незручностей.

В результаті проведеної роботи до податкової служби в області надійшло майже 30,9 тис. заяв про застосування спрощеної системи оподаткування.
Від підприємців – „спрощенців” – 27960.

Найпопулярнішою серед спрощенців виявилася друга группа. Бажання працювати в цій категорії виявили 16492 підприємці. Найбільш привабливою ця руппу виявилася для підприємців м. Житомира. За її умовами тут працюватимуть понад 4,8 тисяч платників.
Першу руппу спрощеної системи оподаткування обрали 7310 підприємців. До їх кількості увійшли переважно ті платники, що працювали на фіксованому податку.

У третій категорії вже працюють майже 4,2 тис. платників, в тому числі: 169 підприємці працюватимуть за ставкою 3% (платники ПДВ), 3989 – за ставкою 5% (не платники ПДВ).

У застосуванні спрощеної системи відмовлено 16 підприємцям, через наявність у них податкового боргу.
Працювати на четвертій групі виявили бажання 2896 юридичних осіб. В тому числі: 332 - за ставкою 3% (платник ПДВ), 2654 – за ставкою 5% (не платники ПДВ).

60-ти юридичним особам було відмовлено в переході на спрощену систему (вони мають податковий борг на день подання заяви, у статутному капіталі сукупність часток, що належать юридичним особам, які не є платниками єдиного податку, дорівнює або перевищує 25%, представництвам філій, відділень та іншим відокремленим підрозділам юридичної особи, яка не є платником єдиного податку, в заявах було зазначені види діяльності, які заборонені для здійснення спрощеної системи оподаткування)

Слід зазначити, що як і прогнозували фахівці податкової служби найбільша кількість заяв надійшла саме в останні дні реєстраційної кампанії. Саме у ці дні податкові інспекції приймали найбільшу кількість людей.

І те, що 25 січня закінчився термін реєстрації «спрощенців» на І квартал 2012 року, зовсім не означає, що не буде переходу на спрощену систему оподаткування на інші звітні квартали.

Аби уникнути ажіотажу напередодні кінцевих термінів подання заяв, державна податкова адміністрація у Житомирській області вкотре просить не відкладати звітування на останні дні

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.