Янукович: Парламентська виборча кампанія не повинна гальмувати хід реформ

Проведення у 2012 році виборів до Верховної Ради не повинно позначитися на розвитку держави. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив у своєму виступі на відкритті десятої сесії Верховної Ради шостого скликання.

Глава держави назвав негативною традицією завмирання розвитку країни в рік виборів, переважання у цей період політичних шоу та пустих популістських обіцянок.

«Незалежно від партій, кольорів прапорів треба врахувати особливості 2012 року – і, як кажуть, ніяких «канікул» у країні не повинно бути під час виборів. Треба всім працювати разом», - сказав Віктор Янукович.

Глава держави нагадав, що вперше за останнє десятиріччя існує широкий консенсус щодо схваленої восени 2011 року законодавчої бази виборчого процесу. А отже, зазначив він, є можливість підготуватись до виборів спокійно, без потрясінь та конфліктів.

Президент також закликав опозиційні фракції повернутися до парламенту і працювати на благо народу. «Рятувати країну на майданах неможливо – ми це з вами знаємо. Тому треба працювати над розвитком країни, підвищенням рівня життя людей – це обов’язок всіх народних обранців, незалежно від політичних кольорів та уподобань. І я вам цього щиро бажаю», - сказав Віктор Янукович.

Глава держави зокрема звернув увагу на важливість роботи Конституційної асамблеї. «Вважаю, що робота над конституційними змінами – це в першу чергу справа фахівців, вчених, громадянського суспільства і, безумовно, представників народу в парламенті», - наголосив Віктор Янукович.

На переконання Президента, конституційний процес повинен відбуватися відкрито й публічно. «Звертаюсь до вас з цієї трибуни: не допускайте політизації цього процесу, довіртесь нарешті науці та громадянському суспільству. Адже нам усім потрібен новий Суспільний договір, а не банальні нові правила політичної гри», - наголосив Глава держави.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.