Й. Запаловський: Активне сприяння ветеранам Афганської війни, миротворцям та членам їх родин у розв’язанні їх щоденних соціальних проблем – обов’язок влади

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі обласної ради, на цьому голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський наголосив під час зустрічі з обласним активом учасників бойових дій на території інших держав, яка відбулася в Житомирі 8 лютого, напередодні відзначення Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Вітаючи учасників зустрічі із 23-тою річницею виведення військ із Афганістану, Йосип Запаловський зазначив, що ці люди заслужили на особливу повагу та пошану від суспільства, адже вони з честю виконали доручену їм миротворчу місію та сприяли утвердженню позитивного іміджу держави на світових теренах. А тому пріоритетне завдання влади – спільно з активом ветеранів Спілки ветеранів Афганістану робити все залежне, щоб кожний воїн-інтернаціоналіст, члени його сім’ї почували себе захищено, щоб їхній подвиг та подвиг колег, які не повернулися, жив і множився у віках.

Голова обласної ради нагадав, що нещодавно Житомирська обласна рада, Житомирська облдержадміністрація та Житомирська обласна спілка ветеранів афганської війни уклади Меморандум про взаємодію та співробітництво. Цим документом сторони зобов’язалися створювати умови для повноцінної життєдіяльності колишніх миротворців, дбати про їх нормальний фізичний та моральний стан, добробут їх родин, підтримувати в належному стані місця поховання героїв.

Йосип Запаловський наголосив, що і до підписання Меморандуму активна територіальна громада, депутати місцевих рад зі своєї ініціативи спільно з ветеранськими організаціями спілки воїнів-афганців облаштовували території біля обелісків, пам’ятників, допомагали родинам колишнім миротворців долати їх злободенні проблеми. Він висловив сподівання, що подальша співпраця активу Спілки ветеранів Афганської війни з представниками органів місцевого самоврядування всіх рівнів, як і сьогодні, буде плідною та корисною.

Свою прихильність перед подвигом учасників бойових дій на війні в Афганістані та інших державах висловив голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук. «Я схиляю голову перед мужністю і витримкою тих, хто пройшов шляхами війни заради збереження миру, локалізації військових конфліктів», - наголосив голова облдержадміністрації. Він побажав миротворцям добра, здоров’я, мирного неба. І додав, що колишні солдати і офіцери у вирішенні своїх проблем можуть завжди покладатися на владне плече.

Групу колишніх воїнів-миротворців відзначено високими почесними нагородами.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.