В лісах Житомирщини триває "перепис" мисливських тварин

Результати щорічного обліку будуть за кілька тижнів, очікувано – позитивні, бо зберігається тенденція до зростання їх кількості. Але лісівників турбує зростання чисельності хижаків – вовка і лисиці:

"По лисиці червоній нормативи такі – 0,5-1 голова має бути на одну тисячу гектарів. А сьогодні середній показник по області складає практично 3 голови. На вовка не встановлено нормативу, скільки його повинно бути. Чим його в угіддях менше, тим краще для тварин" – розповів завідуючий сектором мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук.

Він зауважує – відстріл хижих тварин дозволений навіть не в сезон полювання. Наприклад, на хутрових звірів полювання завершилось перед новим роком, а на лисицю та вовка дозволене практично до кінця лютого.

В деяких районах практикують виділення коштів для заохочення мисливців при полюванні на лисицю. З вовками складніше – регулювання їх чисельності входить до обов’язків користувачів мисливських угідь. Роман Логвінчук говорить, що вже в цьому році були випадки, коли впродовж тижня мисливці добули десять вовків.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.