БЮТ: Суд відмовився долучити до справи документи, які свідчать про невинуватість Юлії Тимошенко

Вищий адміністративний суд України відмовив захисту Юлії Тимошенко долучити до матеріалів справи висновок спеціалістів у галузі податкового законодавства, яким вимоги податкових органів щодо екс-прем’єра були визнані необґрунтованими та незаконними.

З відповідним клопотання на початку сьогоднішнього засідання звертався адвокат Борис Нечипоренко.

Після виходу з нарадчої кімнати судді відмовили у задоволенні цього клопотання.

Як відомо, сьогодні ВАСУ розпочав розгляд скарги адвокатів Юлії Тимошенко на незаконне скасування рішення Шевченківського райсуду Києва щодо неправомірних дій Державної податкової адміністрації.

Адвокат Дмитро Нечипоренко просив витребувати з Генеральної прокуратури документ щодо результатів розгляду отриманих від Київського апеляційного адміністративного суду матеріалів відносно незаконного вилучення зі справи 2-15/205, яка розглядалась Шевченківським судом Києва, «висновку спеціалістів-економістів з питань, викладених у запиті адвоката, голови Печерської колегії адвокатів міста Києва В.Д.Швеця №2847 від 26 червня 2002 року».

Мається на увазі висновок спеціалістів у галузі податкового законодавства (КНДІСЄ), яким вимоги податкових органів щодо Юлії Тимошенко були визнані необґрунтованими та незаконними. Під час розгляду справи була встановлено, що даний висновок зник.

Перед початком засідання адвокат повідомив, що касаційна скарга підготовлена ним на рішення Київського окружного адміністративного суду і Київського апеляційного адміністративного суду, які, у свою чергу, за вимогою Генпрокуратури, скасували рішення Шевченківського районного суду Києва від 1 лютого 2005 року, яким вимоги податкових органів щодо Юлії Тимошенко були визнані необґрунтованими. Адвокат звернув увагу, що рішення Шевченківського суду було скасоване аж через 6,5 років.

У 2005 році Шевченківський районний суд задовільним скаргу Юлії Тимошенко до податкової адміністрації, посилаючись на висновки спеціалістів у галузі податкового законодавства, згідно з яким претензії податкової до Тимошенко були визнані необґрунтованими.

«Тоді це рішення ніхто не оскаржив і воно ступило в силу, однак, через 6,5 років Генпрокуратура звернулась із заявою в Окружний адміністративний суд з проханням оцінити це рішення за 2005 рік за так названими нововиявленими обставинами», - повідомив він.

При цьому, за словами адвоката, під час розгляду справи, було встановлено, що зі справи зник висновок спеціалістів в галузі податкового законодавства, незважаючи на те, що Шевченківський суд посилається на нього як на однин з основних доказів.

«Замість того, щоб ініціювати перевірку того, куди зник цей висновок, суд вирішив піти найлегшим шляхом і заявив, що якщо ці докази відсутні, то суд не буде брати їх до уваги», - сказав він.

Захист Юлії Тимошенко наполягає на тому, що рішення Шевченківського суду за 2005 рік є законним і вмотивованим.

Прес-служба

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.