Японія звертає увагу на результати досліджень, які проводяться на Житомирщині

На цьому тижні завершилася програма візиту до Житомира японської благодійної організації "Чорнобиль-Тюбу". Особливу увагу цього разу було приділено результатам і подальшій перспективі спільного українсько-японського проекту "Ріпак для відродження Народицького району".

У попередні 5 років реалізації цієї програми ставилася мета довести, що посівами ріпаку можна ефективно очищати землю від радіоактивного забруднення і, одночасно, отримувати альтернативні види палива – біогаз та біодизель. Протягом цього періоду вдалося визначити найкращі сорти ріпаку, а також умови, за яких відбувається прискорення очищення земель від радіації. Про це йшлося у ході зустрічі японської делегації з керівництвом області. Члени правління асоціації "Чорнобиль-Тюбу" повідомили, що японська сторона має намір здійснювати фінансування наступного, більш масштабного проекту і зацікавлена у переході від експериментальних майданчиків на робочі площі.

" У зв'язку з цією аварією в Японії, люди все більше і більше звертають увагу на результати досліджень, які проводяться у Народицькому районі" – зауважив пан Масахару Кавата – голова асоціації та керівник проекту "Ріпак для відродження Народицького району".

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.