На Житомирщині продовжують штрафувати фірми, які вводять в оману громадян

ЖИТОМИРСЬКЕ ОБЛАСНЕ ТЕРИТОРІАЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ ОШТРАФУВАЛО ТОВ «ЕКОНОМКОМФОРТ» НА 19 ТИС ГРН ЗА ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ, ЩО ВВОДИТЬ В ОМАНУ

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі АМКУ, Товариством в межах Житомирської області поширювалася реклама про надання позик з фіксованими та мінімальними щомісячними платежами, без довідки про доходи, можливістю виплати до 15 років. Проте, зміст розміщеної реклами не містив повної інформації щодо порядку та форми отримання позики.

Як встановило Відділення, перш ніж громадянин отримає позику, йому необхідно укласти з товариством договір про надання послуг за програмою адміністрування придбання у групах. Документ цей досить об’ємний, надрукований дрібним шрифтом і складений таким чином, що зрозуміти його зміст людині, яка не має спеціальної освіти, дуже важко. Згідно даного договору, громадянин стає учасником програми Товариства. Участь у програмі передбачає перерахування учасником щомісяця певної суми грошей у так званий фонд групи. Тобто, громадянин, який позику ще не отримав, вже зобов’язаний після укладання договору адміністрування придбання у групах сплачувати щомісяця певну суму грошей. Після того, як фонд групи є достатнім у учасника виникає право на отримання позики. Тобто, учаснику групи у момент укладання договору за програмою адміністрування товарів у групах невідомо, коли він отримає позику.

Таким чином, термін від укладання договору за програмою адміністрування придбання у групах до отримання позики може бути тривалим, а конкретна дата отримання громадянином позики при укладанні договору за програмою адміністрування придбання у групах товариством не визначена. Зокрема, це підтверджується скаргою, що надійшла на адресу Відділення від громадянина, який звернувся за позикою до Товариства в травні 2011 року, уклав відповідний договір, вже сплатив Товариству приблизно 3,5 тис грн, але на сьогодні позику так і не отримав.

Рішенням адміністративної колегії територіального відділення дії ТОВ “ЕкономКомфорт”, які полягали у повідомленні суб’єктом господарювання невизначеному колу осіб в рекламі неповних відомостей, зокрема, внаслідок замовчування окремих фактів, що могли вплинути на наміри осіб щодо придбання товарів цього суб’єкта господарювання, визнано порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.