На Житомирщині проходять військові навчання

28 березня, на базі Житомирського обласного військового комісаріату Територіального управління “Північ” Сухопутних військ Збройних Сил України розпочалося триденне мобілізаційне навчання.

За повідомленням прес-служби Міноборони, у заході, що проходить під безпосереднім керівництвом начальника штабу – першого заступника начальника Територіального управління “Північ” полковника Сергія Полтавця, беруть участь офіцери штабу цього органу військового управління, особовий склад обласного та районних військових комісаріатів, силових структур і місцевих органів влади Житомирщини.

В ході навчання відпрацьовуються заходи щодо розгортання системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів у військові частини та установи в необхідному для виконання поставлених завдань обсязі, організації взаємодії зі з’єднаннями, військовими частинами, які комплектуються, та місцевою владою тощо.

– Напередодні навчання працівники військкоматів провели копітку роботу щодо погодження основ роботи з мобілізаційними ресурсами з усіма державними структурами, що відповідають за питання обороноздатності України. Проведення навчання сприятиме досягненню злагодженості дій, а також перевірці того, наскільки мобілізаційні заходи відповідають вимогам сьогодення, – розповів полковник Сергій Полтавець.
В ході заходу керівник навчання відвідає визначені районні військові комісаріати області, де перевірить розгорнуті дільниці і штаби оповіщення, пункти збору військовозобов’язаних і техніки, огляне матеріальну базу військкоматів тощо.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.