Остап Ступка: Лікарів, коли тато помер, поруч не було

Про останній день життя Богдана Ступки розповів син актора Остап Ступка. "Батько помер о 6.45 (у неділю, 22 липня, - прим.) в лікарні у Феофанії, - розповів Остап. - Ми в суботу провели з ним цілий день, але на жаль, до вечора поїхали. Поговорити з ним ми не могли, тому що останні кілька днів тато вже не міг спілкуватися. Але ми все одно сподівалися...

Він був сильною людиною, тому тримався. Лікарів, коли він помер, поруч з ним не було - у нашої медицини були вихідні. Але вони нас і не обнадіювали, хвороба з'їдала його на очах. Ми навіть хотіли забрати його додому... Все, вибачте, більше не в силах говорити", - пише "Сегодня".

Сам актор, який відсвяткував у минулому році свій 70-річний ювілей, говорив: "Згадую слова батька: "Головне дотягнути до 70-ти, а потім живи, скільки хочеш!" Я кожен день прошу Господа дати мені дотягти до цього віку, а там вже буде новий день".

Щодо свого здоров'я Богдан Сильвестрович мужньо віджартовувався до останнього: "Не дочекаєтеся! Зі мною все в порядку. А якщо серйозно, то скаржитися на свої болячки я не хочу, та й не звик якось".

Відзначимо, останні шість місяців Богдан Ступка провів в лікарні "Феофанія", а до цього неодноразово оперувався у німецьких лікарів (нагадаємо, що кошти на лікування - 550 000 гривень - тоді виділив Кабмін). Але все марно - рак виявився сильнішим. Одним з його останніх бажань було піти з життя в той же день, що і його мати Марія Григорівна (з якою актор народився в один день - 27 серпня), яка померла 23 липня 2007 року на 94 році життя. Акторові не вистачило одного дня, щоб його бажання збулося. Церемонія прощання з Богданом Ступкою відбудеться завтра в театрі Франка. Поховають актора на Байковому кладовищі. Нагадаємо, вранці 22 липня обірвалося життя легендарного українського актора театру і кіно Богдана Ступки. Він не дожив до свого 71-річчя один місяць.

Прощання з митцем відбудеться у вівторок, 24 липня, на сцені театру імені Івана Франка. Поховають його на Байковому кладовищі в Києві. У січні в нього виявили рак кісток. Причиною смерті видатного актора став серцевий напад.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.