На Житомирщині вже працюють 299 фахівців соціальної роботи

Житомирські новини Із метою надання якісних послуг сім’ям, дітям і молоді на Житомирщині діє мережа спеціально створених центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

За інформацією Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, у регіоні ця мережа представлена обласним, 23 районними, 5 міськими, 34 філіями районних центрів СССДМ у селищах і селах, а також трьома закладами соціального обслуговування (Житомирський обласний центр соціально-психологічної допомоги, комунальний заклад «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Житомирської обласної ради, обласний центр ресоціалізації наркозалежної молоді «Твоя перемога»).

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, відповідно Закону України «Про внесення змін до Закону України „Про державний бюджет на 2012 рік“ та листа Міністерства соціальної політики України від 24.04.2012 № 288/0/15-12/56 «Про покращення надання послуг найуразливішим верствам населення», з державного бюджету виділено додаткову дотацію місцевим бюджетам для введення в міських і районних центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді посад фахівців із соціальної роботи для виявлення, оцінки потреб, надання соціальних послуг і здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Відтак, 299 фахівців соціальної роботи з початку місяця уже працюють у громадах сіл, селищ і мікрорайонах міст області.

Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді займаються просвітницькою діяльністю щодо інформування населення області про нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича. Так, у липні працівники обласного центру СССДМ долучилися до виїзду мобільних груп у Брусилівський, Андрушівський, Коростишівський і Коростенський райони з метою роз’яснення населенню нових соціальних ініціатив та надання соціальних послуг безпосередньо у територіальних громадах. Крім того, з метою інформування громадськості про реалізацію соціальних ініціатив Президента України у Житомирській області директор обласного центру СССДМ Валентина Собчук брала участь у прямому ефірі на обласному телебаченні та радіо, а також радіостанції «Житомирська хвиля».

У межах делегованих повноважень обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розроблено інформаційно-організаційні заходи та підготовлено довідкові матеріали щодо реалізації в області соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, проголошених на засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня. Виконання соціальних ініціатив Президента України обговорювалися на семінарі директорів міських і районних центрів СССДМ 27 квітня.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.