Офіційна інформація УБОЗ стосовно затримання на Житомирщині депутата

За повідомленням УБОЗ УМВС, 950 доларів США та 300 гривень отримав посадовець з Державної екологічної інспекції у Житомирській області від приватного підприємця за не притягнення останнього до відповідальності. Прокуратурою Житомирської області стосовно посадовця наразі порушено кримінальну справу.

23 липня в обласному центрі на одній з міських вулиць відбулася зустріч посадовця з обласної Державної екологічної інспекції, депутата однієї з районних рад, та приватного підприємця, що займається обробкою деревини. Під час розмови підприємець передав посадовцеві хабара за не притягнення до відповідальності за виявлені порушення екологічного законодавства та невтручання в господарську діяльність підприємства шляхом проведення чисельних перевірок.

Факт отримання посадовцем грошових коштів був ретельно задокументований працівниками управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області. Під час його затримання при огляді речей було виявлено передані гроші в сумі 950 доларів США та 300 гривень.

Наразі прокуратурою Житомирської області стосовно посадовця порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 (Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством нечистому на руку чиновнику загрожує позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.