Переваги будівель з піноблоків

Переваги будівель з піноблоків
Переваги матеріали та будівель з піноблоків

Незважаючи на відносно низьку вартість будівництва, будинки з піноблоків відрізняються чудовими експлуатаційними властивостями. Цей будівельний матеріал не містить речовинів шкідливих для здоров’я людини, що дозволяє його використовувати для спорудження будівель будь-якого призначення, в тому числі дитячих і медичних установ.

Піноблоки відрізняються високими звукоізоляційними властивостями. Конструкції з них є «дихаючими», що важливо для збереження комфортного мікроклімату в середині приміщень. Зведення будівель виконується в короткі терміни і при мінімальних витратах на цементно-піщаний розчин, що стає можливим із-за великих розмірів окремих блоків. Крім того, невеликі зазори між блоками дозволяє замінити звичайний клейовий розчин.

Якісно покладені блоки не потребують вирівнювання поверхонь товстими шарами штукатурки. Цей матеріал легко обробити для прокладки різних інженерних комунікацій. Він вогнестійкий: навіть при контакті з відкритим полум’ям і в умовах високої температури майже не руйнується.

Основні етапи кладки піноблоків.

При доставці піноблоків на ділянку будівництва, необхідно поверх блоків покласти порожній піддон: це запобіжить пошкодження матеріалів тросами під час розвантаження. Розміщувати піддони з піноблоками потрібно на сухому і рівному майданчику.

Перед укладанням блоків з пінобетону фундаментна поверхня вирівнюється цементно-піщаним розчином та покривається декількома шарами руберойду (для гідроізоляції). Про фундамент читайте в наступних статтях. З першу укладають блоки по кутах. Спочатку визначається найвищий кут будівлі, де на клей укладається блок. Після цього за рівнем укладаються інші кутові блоки, а потім, по натягнутому між ними шнуру, вибудовується перший ряд. Для контролю горизонталі використовується також будівельний рівень. В принципі, кладка стіни з піноблоків мало чим відрізняється від цегляної кладки.

Якщо розмір блоку не дозволяє правильно його укласти, зайву його частину відпилюють за допомогою ручної ножівки.

Клейову суміш наносять на фундаментну частину і на блок, після чого щільно його укладають на місце і вирівнюють за допомогою киянки з гумовим набалдашником. Дрібні нерівності можуть бути виправлені за допомогою рубанка по гіпсокартону або шліфувального паперу. Весь пил необхідно змести щіткою.

Робимо кладку піноблоків своїми рукамиПри зведенні масивних конструкцій (наприклад, двоповерхових котеджів) необхідно виконати армування. В іншому випадку кладка може не витримати навантаження, з’являться тріщини. Для цього в кладці за допомогою болгарки готуються канавки перетином близько 40 міліметрів квадратних, куди вкладається пруткова арматура (8 мм). Перед укладанням арматури канавки очищаються від пилу і заповнюються клеєм.

Таке зміцнення кладки роблять між першим і другим рядами, а далі — через кожні чотири ряди. Крім того, армування необхідно виконувати в районі опорних зон перемичок, рівнів перекриттів, віконних і дверних прорізів. Кути зміцнюються закругленою арматурою (як на фото), яка з’єднується за допомогою зварювання з іншими прутами. Від краю кладки до арматури відстань повинна бути не менше 50 мм. Над віконними і дверними прорізами укладаються залізобетонні перемички.

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.