Рецепт куті на Різдво

Рецепт куті на Різдво
Рецепт на Різдво припускає використання в приготуванні різних круп, найбільш популярними з яких є рис, пшениця, пшоно. Хоча можна також брати і перловку, і ячмінь, і овес, і навіть горох - на любителя.

У кожної господині свій варіант куті. Рецепт на Різдво може скромно обмежуватися однією лише звареною крупою з медом або навіть просто цукром. Але можна урізноманітнити рецепт куті, додавши в неї мак і різні горіхи. А в якості підсолоджувача використовувати ще і сухофрукти, мармелад, варення - смак від цього стане більш насиченим, яскравим і багатим.

Кутя: рецепт на Різдво 2017 з пшеницею і сухофруктами - інгредієнти:

-500 г пшеничної крупи,
-300 г маку,
-400 г суміші горіхів (волоські, мигдаль, фундук),
-300 г сухофруктів (ізюм, курага),
-150 г меду,
-сіль за смаком.

Крупу гарненько промий і замочи в холодній воді на 2 години. Потім знову промий пшеницю, залий водою, накрий кришкою і постав варитися на середній вогонь до готовності, приблизно 2 години. При необхідності, якщо вода сильно википатиме, долий іще води. Зварену пшеницю промий кип'яченою водою.

Мак запар окропом на 30 хвилин, а потім перетри до однорідної білої маси. Для цих цілей можна скористатися блендером або м'ясорубкою, але, як показує практика, мак, перетертий вручну в макітрі, виходить набагато смачнішим.
Ізюм і курагу також запар окропом на 30 хвилин, а потім курагу подрібни, а ізюм залиш цілим. Горіхи підсуши в духовці або на сковороді, щоб легше чистилися, і також подрібни.

З'єднай кашу, мак, сухофрукти та горіхи, додай мед, посоли за смаком і перемішай. Якщо кутя вийшла дуже густою, розбав її кип'яченою водою або узваром.
Готову кутю постав у холодильник і подавай на стіл холодною.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.